На МКС відправили вино

Вантажний корабель Cygnus доставив на МКС більше 3,5 тонн вантажу — продовольство, обладнання, предмети першої необхідності та дванадцять пляшок чудового французького вина. Вино вирушило в космос на цілий рік, щоб проаналізувати вплив на нього низької гравітації і космічного середовища в цілому.

Ініціаторами експерименту стали 15 вчених з франції. Вони сподіваються, що отримані знання допоможуть вченим в розробці засобів захисту живих організмів в умовах мінливого клімату. Вчені переконані, що зміни клімату неминучі і неминучі, знайти свій другий дім з відповідними умовами для життя людство не зможе, тому вирішили пристосується до нових умов і розробити план дій.

Складний процес витримки вина можна представити у вигляді невеликої біологічної екосистеми в якій беруть участь бактерії і дріжджі, утворюється кристалічний осад, колоїди і поліфеноли. Навіть у звичайних, Земних умовах цей процес недостатньо вивчений, особливо в плані хімічного складу продукту. У пріоритетних планах вивчення впливу різних температур, вологості і навіть мінерального складу повітря. Вчені планують розробити стратегію захисту рослин від цвілі, різного виду стресу і можливості генерування корисних речовин для сільського господарства і медицини в несприятливих умовах.

Відправка вина в космос це перший з шести запланованих експериментів, які проведуть з 2020 по 2022р. Назви виноробень не розкривають, як пояснили автори проекту, місія не несе рекламний характер.

Оставить ответ

Вы можете использовать эти HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>