Шеф-кухар розповіла, що перший в історії космонавт з ОАЕ буде їсти на борту МКС

Перший в історії космонавт з ОАЕ, який відправиться на МКС, буде харчуватися на орбіті, крім стандартного меню, і стравами національної кухні. Детальніше про те, які страви замовили Хазза аль-Мансурі і його дублер Султан аль-Нейади, розповіла прославлений шеф-кухар з Катару, написала шість книг про кухні Перської затоки Аїша ат-Тамімі.

Раніше джерело в ракетно-космічній галузі повідомило, що арабська космонавт під час знаходження на борту МКС буде отримувати стандартний раціон, складений російськими фахівцями, але ще існує додатковий пайок, що складається як раз таки з тих страв, що так близькі душі східних людей.

«В нашій кухні ми дуже часто використовуємо рис, бо він багато значить для нас. Є, наприклад, страву під назвою мадруба, інгредієнтами якого виступають дроблена пшениця або рис. У приготуванні його використовують також м’ясо, курку і морепродукти», — розповіла ат-Тамімі.

Салуна, або фарід, як ще називають, — ще одне блюдо, яке опиниться на столі космонавта ОАЕ на МКС. Воно є обов’язковою стравою мусульман під час розговіння після денного посту в місяць посту Рамадан.

«Салуна можна готувати і з м’ясом, і з куркою. Попередньо треба трохи відварити, прибрати накип. Зробити засмажку з цибулі, імбиру і часнику. В цьому блюді обов’язково повинні бути присутніми овочі будь-які, які подобаються. Туди додають томатну пасту і помідори, все заливається водою і готується до того моменту, коли рідини майже не залишиться. Традиційно це блюдо подають на тонких коржиках, які випікають з борошна грубого помелу. Ці коржі, ламають, а потім кладуть на них салуна», — ділиться секретами арабської кулінарії знаменитий кухар.

Але найпопулярнішим блюдом у всьому Перській затоці є маджбус, яке має також назву кабса. Воно являє собою щось схоже на середньоазіатський плов. Існує чимало видів маджбуса, і Аїша ат-Тамімі розповіла про приготуванні одного з них.

«Після того, як м’ясо або курка злегка ошпарила, всі необхідні інгредієнти викладаємо зверху, і отриману масу готуємо далі. У складі маджбуса присутні цибулю, часник, імбир, спеції, чорний висушений лайм, причому з шкіркою і цілий», — оголосила вона рецепт.

Якщо говорити про десертах, то еміратські космонавти зупинили свій вибір на балалите — страву з солодкою вермішелі з яйцем, яке готується досить просто. Потрібно просто зварити вермішель в цукровій воді з кардамоном і куркумою, після чого вона кладеться в друшляк з подальшим відправленням в духовку для просушування. Заключним акордом є додавання зверху яєчні.

Оставить ответ

Вы можете использовать эти HTML-теги и атрибуты: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>