У 2018 році прем’єр міністр Індії повідомив про намір до 2022 року відправити в космос перший національний екіпаж у рамках місії «Гаганьян». На сьогоднішній момент пілотований політ намічений на кінець 2021 року, перед цим будуть здійснені два пробних запуску у безпілотному режимі з створеними в індії роботами. Раніше повідомлялося, що на початку січня група астронавтів з Індії почне підготовку до їх першого пилотируемому космічного польоту в Росії.
Підготовка до першого польоту індійського космічного корабля, присвяченому 75-річчю Індійської незалежності, йде повним ходом і вже стали відомі деякі гастрономічні подробиці. Індійські фахівці представили спеціально розроблене національне меню для майбутніх космонавтів та обладнання для розігріву їжі, а також спеціальні контейнери для води і соку. У меню увійдуть традиційні індійські блюда — рисові коржі, які готуються на пару, яєчно-овочеві рулети, пулао, овочеве блюдо дуже схоже на плов, а також солодка халва з маша. Варто відзначити, що вегетаріанське меню строго, але при цьому досить ситне і легке.
Оставить ответ